Zanimljivosti o djeci

Jeste li ikada razmišljali o zanimljivostima povezanima uz djecu? Evo nekoliko interesantnih činjenica o najmlađima kroz povijest i u naše vrijeme. Većina japanskih škola nema domara. Umjesto toga, djeca svakodnevno obavljaju čišćenje kao dio prakse ukorijenjene u budističkim tradicijama koje povezuju čišćenje s moralnošću.
Mozarta su njegova djeca zezala svirajući nepotpune glazbene ljestvice na klaviru tjerajući ga da žuri u prizemlje kako bi ih dovršio.
Lego figurice imaju rupu na vrhu glave kako bi dijete moglo nastaviti disati u slučaju da proguta jednu od glava i zapne mu u grlu.
Bebe i djeca smiju se do 300 puta dnevno. Odrasli se uglavnom smiju najviše oko 20 puta dnevno.
Djetetov mozak ima najdramatičniji period rasta od rođenja do 5. godine. Djeca uče iz opažanja i poduke koje izoštravaju njihove kognitivne sposobnosti. Dječji je mozak doista poput spužve, upijajući što više informacija.
Bebe i mlada djeca imaju poteškoća s otkrivanjem i odvajanjem pozadinskih zvukova od glasova koji govore. Dakle, ponekad dijete ne zanemaruje da ga zovete, već jednostavno nije sposobno razaznati vaš glas od pozadinskih zvukova.
Jezični razvoj djeteta može se ubrzati ako se roditelj trudi odgovoriti na vokalizaciju djeteta, poput gugutanja, više od 80% vremena. Obično roditelji reagiraju na dijete od 50% do 60% vremena.
Djetetov mozak raste otprilike do vrtića, ali razvoj mozga se ne usporava do njegovih 20-ih.
Glas trogodišnjeg dječaka glasniji je od 200 odraslih u napućenom restoranu.
U prosjeku, četverogodišnjak postavi 437 pitanja dnevno.