Tea Perović: Bolest me preporodila, a vjera naučila životu

-Dok nisam dobila dijagnozu metastatskog karcinoma dojke mislila sam da mi mišta neće stati na put, no dogodila se bolest. Razumljivo, bila sam šokirana, no odlučila sam svemu usprkos da ću se boriti, podigla sam ruke prema Bogu s tisuću pitanja…Imala sam dvije mogućnosti; prigrliti ili odbaciti svoj križ. Odlučila sam ga prigrliti i pristati na sve što mi slijedi. Tek je dio poruka koje je 40-godišnja Tea Perović, autorica knjige  “Stvorene smo za nebo”, predstavljene večeras u Splitu, u knjižnici Dalmatina, podružnici GKMM iz Splita.

Predstavljanje je organizirana uz pomoć Udruge Caspere, oboljelih od karcinoma dojke koja je mnogim ženama postala  utočište.

Kako je kazala autorica, mnogo joj je pomogla vjera u Boga, no usprkos bolesti i težini života njezin brak je postajao sve bolji. Posebno je dojmljiv dio svjedočanstva koji ptiča o njezinim kćerima jer Tea je majka četiri djevojčice kojima nije željela uskratiti ni trenutak ljubavi i pažnje. -Željela sam dijagnozu podijeliti s djecom jer oni su moja karta za uspjeh. – ispričala je Tea.

Upravo zbog svega što je preživjela, odlučila je svoje svjedočanstvo podijeliti s drugima. Zato je Teina knjiga štivo koje treba pročitati, za snagu onima koji poput nje nose križ bolesti jer kako kaže Tea, nisu sami, Bog je s njima.

Ojdana Koharević