Splitske mažoretkinje na Festivalu u Grčkoj

Pitoreskni obalni gradić Paralia vrvi uzbuđenjem dok se odvija međunarodni plesni i mažoret festival WOFA, okupljajući raznolike i talentirane ansamble iz cijelog svijeta. Među istaknutim sudionicima su i KUD Splitske mažoretkinje, renomirani mažoret sastav iz Splita, Hrvatska.
KUD Splitske mažoretkinje impresioniraju svojim vještinama i očaravajućim nastupima. Festival, koji traje od 5. do 10. srpnja, nudi bogatu tapiseriju kulturnih izraza, a Splitske Mažoretkinje značajno doprinose vibrantnoj atmosferi.
Nastup KUD Splitske mažoretkinje zakazan je među nizom cijenjenih međunarodnih grupa, uključujući Rapsodia Clujana iz Rumunjske, Zornitza Dance Ensemble iz Kanade i Akhali Taoba Kolkhida Travel iz Gruzije, među ostalima. Ovaj festival služi kao mjesto kulturne razmjene, gdje sudionici dijele svoje naslijeđe i umjetnost s globalnom publikom.
Splitske mažoretkinje su ponosno promovirale svoj grad Split i Hrvatsku, kao i kulturu mažoret plesa sa svoga kraja. Međunarodni plesni i mažoret festival WOFA ne samo da slavi umjetnost plesa, već i potiče međunarodno zajedništvo i kulturnu zahvalnost. Dok Splitske mažoretkinje nastupaju, one donose dio hrvatske tradicije u Grčku, utjelovljujući duh jedinstva i radosti koji festival promiče.
Živopisni prikazi talenta i kulturnog ponosa osiguravaju da će ovogodišnji festival biti zapamćen kao izvanredno slavlje globalne plesne i mažoret umjetnosti.
Voditeljica Bjanka Bubica Sarić i trenerica Marina Milinović izrazile su  ponos što vode talentirane Splitske  mažoretkinje na ovako prestižan događaj.

Ojdana Koharević