Razgledajte Split s Caminovcima

Svi ljubitelji Camina, sadašnji i budući, imaju priliku doživjeti besplatnu turu razgledavanja povijesne jezgre Splita, organiziranu posebno za njih!

Ova jedinstvena prilika Bratovštine svetog Jakova Hrvatska pruža mogućnost da se okupe svi oni koji su već prošli Camino, kao i oni koji tek planiraju svoj put, te zajedno istraže čari ovog prelijepog dalmatinskog grada.

Split, kao jedan od najstarijih gradova na hrvatskoj obali, nudi bogatstvo kulturnih i povijesnih znamenitosti. Središnji dio razgledavanja bit će Dioklecijanova palača, monumentalna rimska građevina koja je srce i duša grada. Zajedničkim hodom istražiti će se  znamenitosti koje ovaj grad čine posebnim.

Tura će se održati u subotu, 29. lipnja, s početkom u 19 sati.

Okupljanje je zakazano na Rivi, kod makete grada nasuprot ulaza u podrume. Ova lokacija nije slučajno odabrana – Riva je jedno od najživljih mjesta u Splitu, gdje se osjeća pravi duh grada i gdje će započeti ova nezaboravna šetnja.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti za turu putem e-maila: marija@caminocroatia.com. Prijava je jednostavna, a sudjelovanje potpuno besplatno. Samo napišete da se prijavljujete za razgled Splita s caminovcima.

Organizatori potiču sudionike da ponesu svoje Camino simbole – bilo da je to majica, kapa, buff ili školjka – kako bi se što bolje prepoznali i povezali s ostalim Caminovcima.

Ovo razgledavanje nije samo prilika za upoznavanje Splita, već i poticaj za druženje i razmjenu iskustava među Caminovcima. Mnogi žele dobiti priliku podijeliti svoje priče s puta, savjete za buduće hodače i jednostavno uživati u društvu ljudi sličnih interesa stoga je ovo prilika za mešusobno upoznavanje i nastavak druženja.

Camino je europska mreža puteva svetom Jakovu. Hrvatska zadnjih godina obnavlja svoju hodočasničku stazu svetom Jakovu pod nazivom Camino Croatia. Bratovština sv. Jakova Hrvatska je službeni hrvatski predstavnik u središnjoj Camino instituciji – Nadbratovštini sv. Jakova u Španjolskoj. Nositelj je projekta Camino Hrvatska – dijela europske mreže Puteva sv. Jakova.

Ne propustite ovu jedinstvenu priliku za besplatno razgledavanje Splita u društvu pravih ljubitelja Camina. Subota, 29. lipnja je rezervirana je za sve vas koji želite doživjeti Split s Caminovcima.