Polaznici Centra izvrsnosti drugi u robotici

Polaznici Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije Niko Barić, Jure Bračić, Niko Čelan i Lucija Vučić osvojili su prestižno drugo mjesto na međunarodnom natjecanju iz robotike RoboCupJunior Austria Open 2024, koji se od 9. do 10. svibnja održao u Grazu. Natjecanje je okupilo je 63 ekipe s više od 250 učenika iz Austrije, Mađarske, Švicarske, Jordana i Hrvatske.

Učenici Centra izvrsnosti novih tehnologija i informatike, okupljeni u robotsku sekciju SplitBit, još jednom su potvrdili status jednog od najuspješnijih timova u regiji u robotici, a uspjehom su zadovoljni i mentori Toni Jagnjić i Nela Beronja.

– Naši učenici Niko Barić, Jure Bračić, Niko Čelan i Lucija Vučić su robotsko-scenskim nastupom u kategoriji OnStage Secondary kreirali scensku priču te dizajnirali i programirali robote primjenjujući interakcije robot-okolina, robot-robot i robot-čovjek. Čestitam im na još jednom velikom uspjehu u nizu te se veselimo natjecanjima koja nas očekuju, kaže Toni Jagnjić, mentor i voditelj Centra izvrsnosti novih tehnologija i informatike.

Mentori su podsjetili da dobri rezultati na međunarodnim smotrama nisu iznenađenje jer znaju koliko su truda učenici uložili tijekom školske godine.

– Ova dosljednost u postizanju rezultata potvrđuje ne samo izvanredan rad i predanost članova tima, već i kontinuirani napredak i razvoj njihovih vještina tijekom godina. Detaljno pratimo napredak učenika te im nastojimo omogućiti sve potrebne uvjete, kako bi razvijali svoje talente i kreativnost. Ovaj uspjeh SplitBit tima produkt je truda i upornosti polaznika Centra izvrsnosti te ukazuje na važnost ulaganja u obrazovanje, tehnološki razvoj i poticanje kreativnosti kod mladih, poručila je Nela Beronja, mentorica u Centru izvrsnosti novih tehnologija i informatike.

Ojdana Koharević