Turističke ambulante na obali i otocima

Do 15.lipnja bi u Splitsko-dalmatinskoj županiji trebalo proraditi šest turističkih ambulanti – u Trogiru, Kaštelima, Splitu, Makarskoj, Supetru i Hvaru.

Otvaranje turističkih ambulanti itekako je potrebno jer se s dolaskom turista u nekim mjestima broj stanovnika udvostruči. Mnogi od turista će tako imati mjesto gdje će dobiti medicinsku pomoć.

Kako je najavljeno, prostori su pripremljeni, a pripremit će se i prostori ambulanti za posebna dežurstva što funkcioniraju vikendom. Natječaj za zapošljavanje je oglašen i najveći je problem – koliko doktora i sestara će se javiti na taj natječaj. Za sada nije poznato u kojem će vremenu ambulante raditi, ideja je da se na svakoj lokaciji pronađe dupla smjena i da rade tri dana cijeli dan, a četiri dana jednu smjenu – da i doktor i sestra mogu imati po dva slobodna dana. Ukoliko se pojavi samo jedna ekipa, onda će se radno vrijeme prilagođavati tome.

Iz Ravnateljstva su zamolili lokalnu samoupravu i turističke zajednice da uskoče sa osiguravanjem smještaja za medicinsko osoblje.

Ojdana Koharević