Medalje boksačima ‘Leonida’

Članovi boksačkog kluba „Leonid“ iz Kaštel Starog na nedavno održanom Prvenstvu Hrvatske osvojili su tri odličja. Josip Certa osvojio je zlato, Toni Litović srebro, a Fabijan Stipčić broncu. Povodom ovog uspjeha u Gradskoj upravi organiziran je prijem na koji je uz predsjednika kluba Borisa Vujevića i člana uprave Hrvoja Paštara došao mladi Josip Certa, dok su ostala dva nagrađena boksača bila spriječena. U ime Grada dočekale su ih dogradonačelnica Jadranka Matok-Bosančić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i zajedničke poslove, Antonia Kljaić.

„Do sada smo već naviknuti na uspjehe naših sportaša, a danas mi je čast što su nam stigli predstavnici boksačkog kluba „Leonid“ sa njihovim članom Josipom Certom koji je osvojio zlatnu medalju, na čemu od srca čestitam. Osim što je to njegov osobni uspjeh i uspjeh kluba, to je uspjeh i Grada jer podržavamo naše sportaše, a od Josipa i kluba očekujemo i daljnje dobre rezultate, a Grad će ih nastaviti pratiti i podržavati“, rekla je između ostalog dogradonačelnica Matok-Bosančić i poručila Josipu neka bude poticaj kolegama iz školskih klupa koliko je sport važan za zdravlje, moral i općenito za napredak u životu.

Uz Josipa medalje su klubu donijeli i Toni Litović koji je izgubio u finalu jednoglasnom odlukom sudaca i osvojio srebro te Fabjan Stipčić koji je izgubio prekidom u polufinalu od puno boljeg i iskusnijeg protivnika iz BK Leonardo Zagreb i na kraju osvojio broncu.

Sa tri osvojene medalje BK „Leonid“ zauzeo je ukupno 4. mjesto u poretku od 27 klubova na Prvenstvu Hrvatske.

„Mladi smo klub i ovo je prvo zlato za nas koje je osvojio ekstra talentirani Josip Certa koji ima sve predispozicije za napraviti vrhunski rezultat, pa se imamo razloga nadati da će nam i sa predstojećeg Europskog prvenstva donijeti neku medalju, a također u klubu imamo i našeg kapetana Duju Cvitanovića za kojeg se također nadamo da će raditi velike rezultate u budućnosti“, rekao je predsjednik Vujević te se zahvalio na podršci koju im pruža Grad Kaštela.

Vujević uz vođenje kluba obavlja i dužnost predsjednika boksačkog saveza Splitsko-dalmatinske županije te kroz djelovanje saveza nastoji promovirati boks kao odličan sport za mlade kako bi se što više uključili, a u BK „Leonid“ trenira šezdesetak mladića i djevojaka među kojima je i zlatni Josip Certa.

Josip je u razgovoru s dogradonačelnicom i pročelnicom kazao kako se boksa prvenstveno prihvatio zbog skidanja viška kilograma, a onda se zaljubio u taj sport. Podijelio je i dojmove sa samog natjecanja.

„Bilo je naporno kroz sva tri meča, a pogotovo prvi dan kad sam nakon puta odmah imao meč, ali na sreću uspješno sam odradio sve borbe i sada se pripremam za Europsko prvenstvo sa kojeg ću se pokušati vratiti sa medaljom“, kazao je Josip koji ima veliku podršku obitelji, ali i kolega iz razreda koji su mu redom čestitali na ostvarenom uspjehu.

Ojdana Koharević