Izložba Ane Bušalić ‘Između mora i neba’

Profesorica likovne kulture i restauratorica iz Splita Ana Bušalić, ‘preselila’ je Dalmaciju na kontinentalni dio Hrvatske, svojom izložbom ‘Između mora i neba’ u Novom Marofu.

Riječ je o njezinoj drugoj izložbi u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu, a u njoj se isprepliću različiti smjerovi njezinoga stvaranja. -Počašćena sam što ponovno izlažem ovdje, tu su radovi iz ciklusa ‘U bezvremenom plavetnilu’, nekoliko radova iz ciklusa ‘Svjetlucanja’, zatim oni iz ‘Bruškog mementa’. S obzirom na to, razlikuju se i motivi koji se mogu vidjeti na izložbi.-kaže autorica.

Gđa Ivana Kušek, ravnateljica Kulturnog centra i pučkog učilišta u Novom Marofu, otvorila je izložbu čemu je predhodio razgovor o mom stvaranju, trenucima inspiracije, tehnikama i motivima koje slikam i svemu što je dovelo do moje druge izložbe u njihovom gradu.

Autorica ima i dodatni razlog za zadovoljstvo: -To je grad Ivana Rabuzina, navikao na umjetnost i ljepotu, doista je čast što su me opet ugostili. – kaže autorica. Otvaranje izložbe privuklo je veliki broj Dalmatinaca ‘s privremenim prebivalištem’ na kontinentu, te mnoge druge ljubitelje umjetnosti.

Izložila je 20 slika slikanih akrilnim bojama i uljnim lakovima na platnu i pleksiglasu. Motivi su pretežno morski, no ima i onih proljetnih prizora koje autorica jako voli  slikati.

Izložba ostaje otvorena do 24.05.i može se pogledati radnim danom od 8 do 20 sati i subotom od 8 do 12 sati.