I splitski Pazar u znaku Eura

Danas počinje Europsko prvenstvo u nogometu pa su i prodavači na splitskom Pazaru istaknuli navijačke rekvizite, kape, majice, dresove, plažne ručnike, sunčane naočale….. Tako su prodavači dobro osluhnuli tržište uoči Eura i na vješalice u prve redove izvukli sve što ima natpis Hrvatska, logo šahovnice, a posebno su popularni dresovi s imenima naših reprezentativaca.

Kakve su cijene upitali smo prodavače: -Imate dječji komplet od 15 eura, majica na špaline je po istoj cijeni, šešir ili kapu možete dobiti po 12 eura. Majice za odrasle su od 20 pa  do 30 eura, plažni ručnici od 15 do 20 eura. – kaže nam prodavačica. Kupaca već ima, a za hrvatske dresove s bijelo crvenim kvadratićima posebno su zainteresirani strani turisti. -Puno nam kupuju Talijani, Španjolci, posebno vole Modrića i Gvardiola, majice nose kao suvenir iz Hrvatske. – kaže nam mladi prodavač na Pazaru.

Cijene hrvatskih dresova i navijačkih rekvizita ipak se razlikuju jer se na gornjem dijelu Pazara prema nadhodniku mogu naći majice, šeširi, hlače jeftinije i za nekoliko eura.

Znači, za uštedjeti koji euro vrijedi i malo prošetati.

Onima koji bi se na tržnicama voljeli opskrbiti za navijanje na njemačkim stadionima naputak da se dresovi na ulazima strogo kontroliraju pa će na utakmice moći samo navijači s originalnim dresovima, a kazne za krivotvorine su – rigorozne.

Ojdana Koharević