Gradac krase Mozaik stepenice

Središte mjesta Gradac na Makarskoj rivijeri odnedavno krase Mozaik stepenice, djelo umjetnice Adne Bakije.

Ideja o oslikavanju stepenica koje vode do mora došla je od Jelene Mateljak, direktorice TZ Gradac: -Prijavom na natječaj za direktoricu TZO Gradac sam imala jasnu viziju projekta Mozaik stepenica Gradac. Izuzetno sam ponosna što sam uspjela realizirati ovaj projekt u svom mandatu. Prije svega je cilj kao i u svakom projektu dati priliku umjetnicima s našega područja. To je slučaj i s mozaik stepenicama. Odabrali smo Adnu Bakiju , mag.kip. koja je našu viziju i ideju prenijela u autorsko djelo. – kaže Mateljak. Napominje i kako je veliki fizički posao odradio Petar Petrušić postavljajući pločice na stepenicama u trajanju od gotovo godine dana.

-Zahvalu također treba uputiti i TZ Splitsko dalmatinske županije i direktorici Ivani Vladović, koja je prepoznala važnost projekta za našu zajednicu i za Splitsko-dalmatinsku županiju i pružila financijsku podršku, kao i Općini Gradac na čelu s načelnikom Matkom Burićem i svima koji su doprinijeli u ovom hvalevrijednom projektu,  napominje Jelena Mateljak. Mještani s ponosom predstavljaju ovaj projekt gostima i razvijaju se daljnje ideje gdje bi još mogli postavljati mozaik.

Mozaik stepenicama zasigurno će se oduševiti i brojni turisti pa će snimke s društvenih mreža ovo ljeto obilaziti svijet. Bilo bi lijepo kad bi ovaj primjer slijedile i druge općine.

Ojdana Koharević