Futsal ekipa Sveučilišta u Splitu prvaci Hrvatske

Hrvatski prvoligaški igrači i nacionalni reprezentativci u futsalu u Poreču su predstavljali boje svojih sveučilišta, a na koncu slavilo je Sveučilište u Splitu – titulom koju su čekali gotovo čitavo desetljeće. Brončani s prošlogodišnjeg Europskog sveučilišnog futsal prvenstva u Splitu ljeta slavili su s 2:1 nad Veleučilištem Edward Bernays, aktualnim europskim doprvakom. U ekipi Sveučilišta ponos i sreća:

-Došla je napokon, hvala dragom Bogu! Čekali smo zlato, radili smo za ovo dugo, nismo uspjeli prošle godine, pretprošle, prije toga se nismo kvalificirali, prošli smo stvarno muku, barem moja generacija i sad smo napokon skinuli to gubitničko breme i vratili Splitu zlato nakon deset godina. Jednostavno sam presretan, isplakao sam se od sreće i rekao sam svojim suigračima da ne moram više ništa u životu osvojiti nakon što sam ovo osvojio-, emotivan je nakon pobjede bio Karlo Kovačić iz redova Sveučilišta u Splitu.
Za Sveučilište u Splitu su na završnom turniru nastupili: Ante Crnjac, Marjan Tunjić, Karlo Kovačić, Blago Bubalo, Ante Ivanković, Ivan Miličević – (AFC Universitas), Nikola Čizmić (MNK Olmissum), Mate Vrdoljak, Marko Gašpar, Josip Govorko – (HMNK Vrgorac), Ante Silić, Luka Grubišić, Mateo Poljarić – (MNK Torcida) i Stipe Ćaćić (MNK Hrvatski Dragovoljac).

Uz pomoć kondicijskog trenera Kristijana Krajinovića i pomoćnika Ivana Ribičića, izbornik je bio Duško Martinac koji je i sam bivši kapetan ekipe Sveučilišta u Splitu te osvajač Unisport lige.

Ojdana Koharević