ELLA MISCHE U ŠIBENIK DOVODI SVJETSKU FILMSKU PRODUKCIJU

Američki magazin Variety, jedan od vodećih svjetskih izvora informacija vezanih za industriju zabave, opširno je najavio novi Međunarodni filmski festival u Šibeniku.

Croatian International Film Festival ili CIFF, održat će se od 8. do 11. kolovoza, a svjetsku filmsku produkciju dovodi glavna organizatorica Ella Mische.

“CIFF je zamišljen kao festival koji će afirmirati žene u medijima i redatelje koji rade svoj drugi film, te će služiti kao događaj za povezivanje autora dokumentarnih i narativnih filmova iz cijelog svijeta. Hrvatica Ella Mische koja je izmedju ostaloga radila na filmu Adama Sandlera “Hustle” iz 2022. u posljednja dva desetljeća u Americi je aktivna na glumačkim postavama, režiji, glumi i produkciji”, piše Variety.

Magazin najavljuje i da će na programu šibenskog festivala biti i drama La Cocina u kojoj glumi Rooney Mara, a taj film je inače premijerno prikazan na ovogodišnjem Berlinalu.

“Ljudi su mislili da sam preambiciozna. Ali sam krenula telefonirati i onda sam stavila CIFF na FilmFreeway.com i dobili smo više od stotinu prijava. Sve su to bili izvrsni filmovi, u nekima imamo glumce s A-liste poput Rooney Mara.”, izjavila je Ella Mische za Variety.

Uz “La Cocina”, na CIFF-u će biti prikazana tri dugometražna filma. To su: “A Song For Imogene”, koji je debitirao 2023. na Bentonville Film Festivalu Geene Davis; drugi dugometražni film Ivana Marinovića, “Zauvijek čuvaj mir”, koji je premijerno prikazan na sjevernoeuropskom filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu 2023.; i “Slučaj stranaca” Brandta Andersena, u kojem glumi francuska zvijezda Omar Sy (“Lupin”). “Slučaj stranaca” premijerno je prikazan kao posebna gala svečanost Berlinalea 2024. Andersen i Sy će i doći u Šibenik i odgovarati na pitanja nakon projekcije filma.

Cijeli članak iz magazina Variety možete naći ovdje: https://variety.com/2024/film/news/croatia-film-festival-rooney-mara-la-cocina-1236022936/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR04CirPEogaesS1Dm7Dm7gCQiu23iztxcwFm90DoVy0ffjEruZY33_p1uE_aem_AV7_1o6HR1R3X23gEXDX92fZhZ4a6s9-zBo2A_Oe4OlEF2fqF1xMVLTo0ae3r6RAZwflfZvafuS29t7tBi8bm1C3

Foto: Scott Yamano