Briljantne Splitske mažoretkinje na Prvenstvu Dalmacije

Splitske mažoretkinje briljirale na Četrnaestom regionalnom prvenstvu Dalmacije u Kaštel Starom.

Ponos i radost preplavili su srca Splitskih mažoretkinja nakon što su postigle izvanredne rezultate na Četrnaestom regionalnom prvenstvu Dalmacije, koje se održalo u Kaštel Starom. Usprkos velikoj vrućini, naše djevojčice su se predstavile u najboljem svijetlu, oduševivši i publiku i suce svojim talentom, predanošću i nevjerojatnim nastupima.

Splitske mažoretkinje vratile su se kući s pregršt medalja, potvrdivši još jednom svoju izvrsnost. U kategoriji Exhibition od 8 do 10 A osvojile su zlatnu medalju, a Marširajuća grupa juniori također je osvojila zlatnu medalju. U kategoriji Baton flag od 10 do 12 te Baton flag juniori naše su mažoretkinje osvojile zlatne medalje. Mia Tolo je u kategoriji Solo s rekvizitima 12+ B osvojila zlatnu medalju, dok je Anka Franić u kategoriji Strutting u x youth također osvojila zlatnu medalju. Nika Jurić i Mia Barać osvojile su zlatnu medalju u kategoriji Duo s rekvizitima 10 do 12 B.

Uz ove izvanredne uspjehe, naše mažoretkinje osvojile su i nekoliko srebrnih medalja. Grupa s rekvizitima od 8 do 10 osvojila je srebrnu medalju, dok su u kategoriji Tradicionalni pom poni mlađi juniori također osvojile srebrnu medalju. Lana Burica u kategoriji Solo s rekvizitima 12+ B osvojila je srebrnu medalju, a Aneta Damjanić i Ema Milišić osvojile su srebrnu medalju u kategoriji Duo s rekvizitima juniori A.

Posebno žele zahvaliti roditeljima koji su neumorno podržavali svoje djevojčice. -Vaša energija, ljubav i podrška daju krila našim mažoretkinjama, pomažući im da ostvare svoje snove i postignu ovakve uspjehe, poručuju.

Prvenstvo u Kaštel Starom okupilo je timove iz cijele Dalmacije, uključujući Solin, Sinj, Split, Kaštela i Makarsku. -Čestitamo svim timovima na izvanrednim nastupima i velikom trudu. Posebne čestitke upućujemo domaćinu, Kaštelanskim mažoretkinjama, na vrhunskoj organizaciji ovog natjecanja, navode Splitske mažoretkinje.

– Ovo prvenstvo još je jednom pokazalo koliko je važno zajedništvo i podrška unutar naše mažoret zajednice. Hvala svima što ste dio ove divne priče i što zajedno s nama slavite uspjehe naše djece. Ponosni smo na naše mažoretkinje i veselimo se budućim izazovima i pobjedama, poručuju mažoretkinje.

Sljedeće veliko putovanje Splitskih mažoretkinja je 4. srpnja, kada će na Festivalu kulture u Parali, u Grčkoj, predstavljati kulturu mažoretplesa našega kraja. Presretne su zbog ove prilike da našu tradiciju i talent pokažu na međunarodnoj pozornici.

Ojdana Koharević